Dit zegt jouw horoscoop over hoe je reageert in stressvolle situaties

Bel jij direct je vriendinnen voor een flink potje klagen of ontken jij dat er ook maar iets misgaat in jouw leven? 😉 Cosmopolitan | Stars For Days | 23/04/2019

Cosmopolitan presenteert: Stars for Days. 
Hét platform voor iedereen die een stiekeme verslaving heeft aan alles wat met astrologie te maken heeft. Samen met experts duiken we in de wereld van astrologie én spiritualiteit en zoeken we alles wat met jouw horoscoop te maken heeft tot op de bodem uit. Wekelijks delen we nieuwe weetjes en andere belangrijke info over astrologie, zodat je jezelf (en je crush!) nog beter leert kennen én begrijpen. We’re here to help you out!

Naast de vier elementen (vuur, aarde, water en lucht) zijn er in de horoscoop nóg meer interessante dingen terug te vinden. Energierichtingen bijvoorbeeld! Hiervan bestaan er drie en uiteraard vertel ik met hulp van astrologe Karin hoe je achterhaalt welke in jouw horoscoop te zien zijn én wat dit over je zegt. Heel interessant, want de energierichtingen hebben vooral betrekking op de gestreste versie van jezelf. Ai…

De drie energierichtingen

Om te achterhalen welke energierichting overheerst in jouw horoscoop, ga je eigenlijk hetzelfde te werk als bij de elementen. De twaalf tekens uit de dierenriem worden per drie in een element ingedeeld. Deze drie tekens hebben ieder een andere energierichting.

De drie energierichtingen zijn: initiatiefnemers, volhouders en aanpassers. Astrologen noemen energierichtingen ook wel kruizen.

De energierichting zegt iets over de manier waarop jij ervaringen verwerkt en wat jij nodig hebt in periodes van stress of problemen. Als je lekker in je vel zit, spelen de kruizen niet zo’n grote rol. Juist als je gestrest bent en te maken krijgt met tegenslag is zo’n energierichting van toepassing, waarbij voor elke energierichting weer een andere aanpak geldt.

Maar welke energierichting hoort bij jou? Om dat te achterhalen, is het handig om je persoonlijke horoscoop er even bij te pakken. De tekens die daarin terug te zien zijn, kun je in onderstaande lijstjes opzoeken. Als je niet weet hoe jouw complete horoscoop eruitziet, kun je jouw zonneteken (a.k.a. sterrenbeeld) gebruiken. Net als bij de elementen gaat het om het totaalplaatje, waarbij de energierichting van de Zon een belangrijke rol speelt. 

Initiatiefnemers
Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok

Als je veel planeten in deze tekens hebt, betekent dit dat je energie naar buiten toe gericht is. Je behoort tot de initiatiefnemers van de dierenriem, maar kan ook je zin doordrijven. Jouw aandacht is gericht op de buitenwereld, wat je afhankelijk maakt van de mensen om je heen. Het is voor jou belangrijk om te weten wat jouw plek is in relatie tot anderen. In die zin wil je graag weten hoe jouw lover, familie, collega’s of beste vrienden je zien. Je wilt iets voor de mensen om je heen kunnen betekenen en daar waardering voor krijgen. Je bent dus meer op anderen gericht, dan op jezelf. Hierdoor pas jij je makkelijk aan, maar het zorgt er ook voor dat je gevoelig bent voor de mening van anderen. Je doet graag dingen ‘hoe het hoort’ en je spiegelt je aan anderen. Ze stimuleren je om tot actie over te gaan.

Als dingen je teveel worden of als je niet weet wat je moet doen, richt je je tot anderen. Met de mensen in jouw omgeving bespreek je wat je moet doen of zoek je afleiding op. Dit helpt jou om alles op een rijtje te zetten en uiteindelijk een beslissing te maken. Omdat je graag aan de verwachtingen van anderen voldoet, focus je soms teveel op wat ‘moet’ en niet genoeg op wat JIJ echt wilt. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd voor jezelf neemt en altijd even nagaat hoe jij ergens instaat. Zo los je situaties echt op, in plaats van dat je het naar voren blijft schuiven.

Volhouders
Stier, Leeuw, Schorpioen, Waterman

Als je veel planeten in deze tekens hebt, betekent dit dat je energie naar binnen toe gericht is. Je hebt soms wat tijd nodig om op gang te komen, maar als je eenmaal bezig bent, bijt je je er compleet in vast. Op die manier kun je bergen werk verzetten, maar wel alleen als je er echt achter staat. Jij doet niet gauw iets ‘omdat het moet’. Omdat jouw energie op jezelf gericht is, laat jij je niet gauw van de wijs brengen. Je bepaalt zelf je koers. Initiatieven laat je graag aan anderen over en je kunt soms een passieve houding hebben. Het risico daarvan is dat je dingen altijd op dezelfde manier blijft doen en wat moeite hebt met (grote) veranderingen. Je hebt tijd nodig om aan nieuwe situaties te wennen. 

Als jij gestrest bent, trek je je graag terug in je eigen wereldje. Je wilt graag even op jezelf zijn en nadenken over de situatie. Je denkt er net zo lang – en net zo vaak – over na tot je een oplossing voor jouw probleem hebt gevonden. Pas dan ontstaat er ruimte om weer anderen toe te laten en ‘sociaal’ te zijn. Daarom is het in stressvolle situaties soms lastig om te blijven functioneren en aan al je verplichtingen te voldoen.

Aanpassers
Tweelingen, Maagd, Boogschutter, Vissen

Als je veel planeten in deze tekens hebt, dan betekent dit dat jouw energie beweeglijk is. Dit zijn de types die veel met hun handen praten. Dat komt op anderen soms over alsof je rusteloos en nerveus bent, maar zelf heb je daar geen last van. Jij bent gewoon jezelf en hebt die manier van doen nodig om dingen voor jezelf op een rij te zetten. Jij bent erg nieuwsgierig en houdt van afwisseling. Nieuwe dingen trekken je heel erg, maar je bent er ook weer snel op uitgekeken. Hetzelfde geldt voor jouw gedachten: die zijn ook erg beweeglijk. Daardoor kun je snel schakelen én je aanpassen, maar het kan je ook wat wispelturig maken. Je kunt van de hak op de tak gaan en hebt moeite om bij één ding stil te blijven staan. Je hebt behoefte aan nieuwe impulsen, wat je erg veelzijdig, maar ook wat richtingloos maakt. 

Als je gestrest bent, kom je in beweging. Je wordt onrustig, waardoor je niet stil kunt zitten en maar wat rondloopt. Je bent constant met iets anders bezig, zonder iets echt af te maken. Denk aan het lezen van een artikel, zonder te begrijpen wat er echt staat, of opruimen, zonder dat het er echt netter van wordt. In je hoofd gaat het net zo; het ene moment denk je na over een oplossing voor je probleem en het andere moment zoek je volop naar afleiding om er maar niet aan te hoeven denken. Je trekt je terug, om er vervolgens weer met anderen over te praten. Daardoor duurt het soms langer tot je je realiseert wat er echt aan de hand is. Ook een oplossing laat wat langer op zich wachten of blijft zelfs een beetje in het midden hangen. Zorg ervoor dat je jezelf voldoende tijd geeft om ergens goed over na te denken. Ga niet direct aan de slag alsof er niets aan de hand is om ervoor te zorgen dat problemen niet terug blijven komen.

In onderstaande horoscooptekening zie je de energierichtingen terug. In de rode vakjes vind je de initiatiefnemers, in de bruine vakjes de volhouders en in de groene vakjes de aanpassers.

Horoscoop 24 april
Karin van der Vaart

Herkenbaar? 

Als één van de kruizen er in jouw horoscoop uitspringt, is het bijbehorende gedrag natuurlijk heel duidelijk bij jezelf te herkennen. Het kan ook dat jouw horoscoop meer verdeeldheid over de kruizen aangeeft. Dan zet je de ene keer het ene en de andere keer het andere kruis in. Dit is afhankelijk van welke planeet je inschakelt om iets te doen (en in welk kruis die planeet staat). Met een planeet doe je dingen. Als je bijvoorbeeld aan het schrijven, lezen, nadenken of communiceren bent, dan schakel je Mercurius in. Het teken waar Mercurius in staat geeft aan hoe je dit doet. Het kruis geeft aan welke energierichting dit heeft (naar binnen, naar buiten of beweeglijk). 

Als je geen planeten in een bepaald kruis hebt, betekent dit dat die energierichting voor jou gewoon niet zo’n belangrijke rol speelt.

image

door BENTE DE BRUIN 23/04/2019

De link naar het artikel in Stars for Days:
Cosmopolitan – dit zegt jouw horoscoop over hoe je reageert in stressvolle situaties