Introductie workshop 8 september 2019

DE 4 ELEMENTEN:
DE BASIS VAN IEDERE HOROSCOOP

Maak kennis met astrologie en het werken met opstellingen
op basis van je eigen geboortehoroscoop.

De vier elementen: vuur, aarde, lucht en water
De vier elementen vormen de basis van de astrologie. Ze laten zien hoe je met situaties omgaat (intuïtief, praktisch, rationeel, op je gevoel, etc). En wat je nodig hebt om het gevoel te krijgen dat je weet waar je staat. Ieder element doet dit op zijn eigen manier. De elementen zijn continue met elkaar in beweging en alle vier zijn even belangrijk. Geen enkel element is goed of slecht. En ieder element heeft positieve en negatieve kanten. Elk element is als energie in jezelf en in je omgeving aanwezig.

In balans blijven
Kennis van de vier elementen kan je helpen om jezelf en anderen beter te begrijpen en ervoor te zorgen dat je in balans blijft. Want zodra één element in je leven teveel nadruk krijgt of afgewezen wordt, raak je uit balans. Als je veel planeten in hetzelfde element hebt staan, kleurt dat je karakter. Dit kan een talent zijn, maar je doen en laten ook overheersen en ten koste gaan van een ander element. Omgekeerd, als een element ontbreekt, of wordt afgewezen, heeft dat ook gevolgen. Wanneer iets te eenzijdig benaderd wordt, roept dat tegenreacties op. Om in balans te blijven, en flexibel met situaties om te kunnen gaan, is het belangrijk om meerdere elementen in jezelf te ontwikkelen.

Systemisch werken vanuit je geboortehoroscoop
In deze workshop werken we met opstellingen. Op een heel directe en ervaringsgerichte manier maak je kennis met de vier elementen en de manier waarop deze zich in jouw leven laten zien. Je geboortehoroscoop is een krachtig instrument om inzicht te krijgen in gewoonten en steeds terugkerende thema’s en de invloed die dat heeft op je functioneren, manier van denken, voelen en handelen, en hoe je in het leven staat. Met de inzichten die je aan de hand van de opstellingen opdoet kun je bewuste stappen zetten om anders met dingen om te gaan en meer rust te vinden.

De combinatie van astrologie en systemisch werk
Astrologie is een bijzonder instrument om jezelf en anderen beter te leren kennen.
Het geeft inzicht in je temperament, behoeftes, potenties en ontwikkelingsmogelijkheden. Opstellingen brengen op een ongelooflijk directe en heldere manier in kaart hoe je ergens in staat, wat de onderlinge verhoudingen zijn en biedt mogelijkheden om verstrikkingen, conflicten of onbalans te herstellen. Meer informatie over opstellingen

Voor wie?
Deze workshop is voor iedereen die kennis wil maken met astrologie, het werken met opstellingen of als je meer wil weten over de werking van de elementen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om je een beeld te vormen over de cyclus Horoscoopopstellingen die op 22 september start en waarin je direct en intensief met je eigen horoscoop aan het werk gaat. Het is niet van belang hoeveel ervaring en astrologische voorkennis je hebt.

Door wie?
De workshop wordt geleid door Hans Planje en Karin van der Vaart.

Praktisch:
Datum: zondag 8 september 2019 van 11.00 – 16.00 uur.

Locatie: Centrum Mens & Intuïtie, Stovestraat 25, 3811 KA Amersfoort.
De locatie ligt middenin het (winkel) centrum, op 15-20 minuten lopen van het station.
Voor degenen die tijdens lunch een broodje willen halen: veel winkels zijn open op zondag.

Deelname aan deze workshop kost € 75,-. Als je je naar aanleiding van deze workshop voor de cyclus 2019-2020 aanmeld, worden de kosten van deze workshop op de factuur van de cyclus in mindering gebracht (gaat er € 75 van het totaalbedrag af).

Annuleringsbeleid:
Bij afzegging tot 2 weken vóór de workshopdag heb je geen betalingsverplichting en krijg je eventueel vooruitbetaald deelnemersgeld terug. Hiervoor wordt € 15,- administratie-kosten in rekening gebracht. Bij afzegging tot 3 dagen vóór de workshopdag heb je een betalingsverplichting van de helft van het deelnemersgeld. Bij afzegging binnen 3 dagen ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Aanmelden kan bij:
Hans Planje                         info@hansplanje.nl                         053-4772532
of Karin van der Vaart          info@karinvandervaart.nl                06-47980503 

Op 22 september starten we met een nieuwe cyclus horoscoopopstellingen waarin je direct en intensief met je eigen horoscoop aan het werk gaat. De cyclus bestaat uit 8 maandelijkse workshopdagen. Voor meer informatie klik je op deze link.

Hans is astroloog, coach en opsteller. In zijn werk combineert hij astrologie met psychodrama, met coaching en met familieopstellingen, waarvan planeet- en horoscoopopstellingen zijn afgeleid. Hans: “Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.”

Karin is astroloog en coach. Daarnaast heeft ze al jarenlang een fascinatie voor alles wat met systemisch werk te maken heeft, of het nu om familiepatronen, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken gaat, of om het ervaren van je horoscoop. Karin: “De werking van het Veld geeft zuivere informatie, die onze ratio ver te boven gaat, zelfs over zaken waarvan we vooraf het bestaan niet wisten. Mijn ervaring is dat situaties vaak hun oorsprong vinden in onverwerkte ervaringen in het verleden. Door helder te krijgen hoe (onbewust) gedrag en je eigen houding hierin een rol spelen (zo binnen, zo buiten) kun je dingen van binnenuit veranderen en kan de energie weer gaan stromen.”