Opleiding astrologie

Op 23 oktober start er een nieuwe groep eerstejaars in Amsterdam: 18 lessen op donderdagavonden van 19.30 – 22.00 uur.

Astrologie Doen en Beleven: breng je horoscoop tot leven

Een geboortehoroscoop geeft inzicht in de blauwdruk van je karakter en het potentieel dat je in je hebt. Het laat zien wat voor jou belangrijk is en hoe je geneigd bent te reageren.
“Zo boven, zo beneden” en “zo binnen, zo buiten” zijn universele wetten die binnen de psychologische astrologie een belangrijke rol spelen. Niet in de zin van oorzaak en gevolg, maar met het idee dat alles met elkaar samenhangt en situaties in de buitenwereld en het dagelijks leven reflecteren wat er innerlijk bij je speelt.

Je leert duiden door te werken met je eigen horoscoop en die van mensen uit je directe omgeving. Door zelf te ervaren hoe dit in het dagelijks leven vorm krijgt. Niet alleen maar theorie, vooral ook zelf doen en beleven. We werken met een beeldboek waarin je op basis van wat in de lessen aan bod komt, je eigen beelden verzameld. Door deze beelden en de symboliek ervan in de lessen te bespreken, ontdek je wat er op dat moment bij je speelt. Aan de hand van visualisaties en andere oefeningen wordt de theorie voelbaar en levendig gemaakt. Je leert meer over jezelf en hoe jij in de wereld staat: al doende krijg je niet alleen inzicht in jezelf, maar ook in het duiden van zowel je eigen horoscoop als die van anderen.

Voor wie?

Deze opleiding is er voor iedereen die zich op het persoonlijke vlak wil ontwikkelen en op een creatieve en inspirerende manier wil kennismaken met de psychologische astrologie. Maar ook voor diegenen die al wat van astrologie weten en hun kennis op een praktische manier willen verdiepen.

Kennis van astrologie is niet noodzakelijk en voor wie al wat van astrologie weet biedt de opleiding nieuwe inzichten. Aan het eind van deze drie jaar ben je in staat om zelfstandig een horoscoop te duiden, of in ieder geval voldoende om iemand een goed beeld van zijn karakter te geven (je zou dit bijvoorbeeld ook als coachingsinstrument kunnen gebruiken). Daarnaast biedt de opleiding een mooie gelegenheid om jezelf beter te leren kennen en je op het persoonlijke vlak te ontwikkelen.

Wat komt aan bod?

In het 1e jaar gaan we op een creatieve en speelse manier in op de betekenis van de twaalf tekens van de dierenriem, de tien planeten en de verbindingen die ze met elkaar maken. In het 2e jaar komen de huizen/levensgebieden aan bod en leer je korte duidingen geven. Het 3e jaar kijken we wat er op dát moment in je leven speelt: welke thema’s worden geraakt en hoe vertaalt dit zich naar het dagelijks leven? Wat een mysterieuze tekening leek, wordt een levend geheel. Je krijgt meer inzicht in jezelf en de relaties met de mensen om je heen.

Werkwijze

We maken gebruik van diverse werkvormen om de astrologische theorie in de praktijk toe te passen. Naast inzichten uit de psychologie van C.G. Jung werken we met beeldboeken, de symboliek daarvan, visualisaties en andere oefeningen om de werking van je horoscoop bewust te maken. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen en wordt aandacht besteed aan wat in het samenspel met je groepsgenoten naar bovenkomt.

Lestijden en locatie

Op 23 oktober 2014 start een nieuwe groep eerstejaars, deze keer in Amsterdam in plaats van Hilversum. De lessen van het 1e jaar worden gegeven op 18 donderdagavonden van 19.30 – 22.00 uur. De groepsgrootte is maximaal 6 deelnemers (de ruimte leent zich niet voor meer), zodat iedereen ruim aan bod kan komen.

Locatie: Het Coachhuis Vondelpark-Amsterdam:
van Eeghenlaan 27 | 1071 EN | Amsterdam | www.hetcoachhuis.nl

NB Bij 6 deelnemers mogelijk op locatie IJsbaanpad i.v.m. (iets) meer ruimte daar.

Data nieuwe groep 2014/2015, Het Coachhuis Vondelpark-Amsterdam:

2014: 23 okt, 6 nov, 20 nov, 4 dec, 18 dec; 2015: 8 jan, 22 jan, 5 feb, 19 feb, 5 mrt, 19 mrt,
2 apr, 16 apr, 30 apr, 21 mei, 4 jun, 18 jun, 2 jul

Data startgroep 2013/2014, Centrum Eén & Al in Hilversum:

2013: 2 sept, 16 sept, 30 sept, 14 okt, 28 okt, 11 nov, 25 nov, 9 dec
2014: 6 jan, 20 jan, 3 feb, 17 feb, 3 mrt, 17 mrt, 31 mrt, 14 apr, 12 mei, 26 mei

Kosten

Het lesgeld bedraagt €795 per jaar (incl btw).

Aanmeldingsprocedure

Om je aan te melden: stuur een mail met je contact- en geboortegegevens (datum, tijd en plaats) naar info@karinvandervaart.nl. Naar aanleiding hiervan ontvang je een factuur. Plaatsing geschiedt op volgorde van ontvangst van de aanbetaling: €395 vóór 1 oktober 2014 te storten op NL43ABNA057.90.20.916 t.n.v. J.K.H. van der Vaart te Amsterdam. Zodra de aanbetaling binnen is ontvang je een bevestiging van deelname. De rest van de factuur dient uiterlijk 1 week voor de eerste lesavond overgemaakt te zijn. In gezamenlijk overleg zijn betalingsregelingen mogelijk.

Annuleringsvoorwaarden

Je kunt je inschrijving annuleren door een mail te sturen naar info@karinvandervaart.nl. Je ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging. Bij annuleren binnen één maand voor de eerste lesavond wordt 50% van het lesgeld in rekening gebracht, binnen twee weken 70% en in de laatste week 90%. Mochten er te weinig deelnemers zijn om de opleiding door te kunnen laten gaan, dan ontvang je hiervan bericht en wordt het lesgeld teruggestort.

Door wie?

Karin van der Vaart | 06 – 4798 0503
info@karinvandervaart.nl | www.karinvandervaart.nl | www.centrumeenenal.nl

Achtergrond / relevante opleidingen:

  • Beroepsopleiding astrologie (bij Karen Hamaker-Zondag en Ludy Hoogeveen)
  • Jungiaanse psychologie
  • Symboliek van de tarot
  • Regressie- en reïncarnatietherapie
  • Intuïtieve ontwikkeling
  • Werken met dromen

Na 16 jaar in de reclamewereld werkzaam te zijn geweest, heb ik sinds 11 februari 2011 mijn eigen praktijk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en therapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *