Horoscoopopstellingen

Het werken met opstellingen vanuit de geboortehoroscoop blijkt een fascinerende manier te zijn om je eigen horoscoop te onderzoeken en meer zicht te krijgen op de verschillende behoeftes en intenties achter de planeetenergieën en veel punten die informatie geven over je spirituele pad. Je geboortehoroscoop is een krachtig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je gewoontes en steeds terugkerende thema’s en de invloed die dat heeft op je functioneren, manier van denken, voelen en handelen, op gezondheid en welzijn.

Zowel onze ‘losse’ workshopdagen als de cyclus die dit najaar weer van start gaat
geven inzicht in jouw persoonlijke ontwikkeling en spirituele proces, door ervaringen en opstellingen vanuit je geboortehoroscoop, en hoe dit zich vertaalt naar het dagelijks leven.

*************************************************************************************************************
Workshop 12 mei 2019:
DE KNOPENAS: VAN OUDE PATRONEN NAAR ZINGEVING
Met behulp van horoscoopopstellingen onderzoeken we hoe je je verhoudt
tot wat je Ziel in dit leven wil leren. 

In het najaar start er weer een NIEUWE CYCLUS HOROSCOOPOPSTELLINGEN:
persoonlijke en spirituele ontwikkeling vanuit je eigen geboortehoroscoopDe cyclus bestaat uit 8 maandelijkse workshopdagen tussen september 2019 en april 2020.

Ook komt er een INTRODUCTIE workshop op 26 mei 2019 om kennis te maken
met deze vorm van werken, met ons als begeleiders en wat je als (potentieel) deelnemer aan de cyclus kunt verwachten. Meer informatie volgt op korte termijn. Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

Alle workshopdagen horoscoopopstellingen vinden plaats op zondagen,
in het centrum van Amersfoort.

*************************************************************************************************************

HOROSCOOPOPSTELLINGEN:
systemisch werken vanuit je eigen geboortehoroscoop.

Je geboortehoroscoop geeft een goed beeld van je karakter, maar laat ook zien wat
voor de ontwikkeling van je ziel belangrijk is, en welke hobbels er te nemen zijn om je zielsverlangen, passies en talenten tot uitdrukking te brengen en in de wereld te zetten.

De combinatie van astrologie en systemisch werk

Astrologie is een bijzonder instrument om jezelf en anderen beter te leren kennen.
Het geeft al snel inzicht in iemands temperament, behoeftes, potenties en ontwikkelingsmogelijkheden. Als kind nemen we de taak op ons om het familiesysteem in stand te houden en waar nodig in evenwicht te brengen. Opstellingen brengen op een ongelooflijk directe en heldere manier onderlinge verhoudingen in kaart en bieden mogelijkheden om verstrikkingen, onbalans of conflicten te herstellen.

Werkwijze

In al onze workshops dient de geboortehoroscoop als landkaart: het laat de mogelijkheden van de persoonlijkheid zien, geeft onze spirituele ontwikkelingsweg aan en toont welke routes er zijn om ergens te komen. De focus ligt op het onderzoeken en ervaren van delen uit je eigen geboortehoroscoop aan de hand van opstellingen, en hoe dit zich vertaalt naar de dagelijkse praktijk.

Afhankelijk van de vraag, het thema van de workshop en/of de samenstelling van de horoscoop van degene die opstelt, zal een combinatie van Zon, Maan en planeten al dan niet in samenhang met spirituele punten (Zwarte Maan, Priapus, Zwarte Zon, Diamant, Knopenas, de Draak en het Beest, Gelukspunt) opgesteld worden.

Voor wie?

De workshops zijn voor iedereen die zich op het persoonlijke en spirituele pad (verder)
wil ontwikkelen, op een ervaringsgerichte en praktische manier met elkaar aan de slag
wil gaan, en met een onbevangen houding wil onderzoeken wat er in de opstellingen
(en groepsdynamiek) naar voren komt.

Voor astrologen en astrologiestudenten een vernieuwende kijk op
en verdieping van de astrologie door de ervaringen die in de opstellingen wordt opgedaan. Voor geïnteresseerden een ervaringsgerichte kennismaking met astrologie en je geboortehoroscoop.

Door wie?

Alle workshopdagen worden geleid door Hans Planje en Karin van der Vaart.

Praktisch:

Alle workshopdagen vinden plaats op zondagen.

Locatie: Centrum Mens & Intuïtie, Stovestraat 25, 3811 KA Amersfoort.
De locatie ligt middenin het (winkel) centrum, op 15-20 minuten lopen van het station.
Voor degenen die tijdens lunch een broodje willen halen: veel winkels zijn open op zondag.

Aanmelden kan bij:
Hans Planje                         info@hansplanje.nl                         053-4772532
of Karin van der Vaart          info@karinvandervaart.nl                06-47980503 

Hans is astroloog, coach en opsteller. In zijn werk combineert hij astrologie met psychodrama, met coaching en met familieopstellingen, waarvan planeet- en horoscoopopstellingen zijn afgeleid. Hans: “Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.”

Karin is astroloog en coach. Daarnaast heeft ze al jarenlang een fascinatie voor alles wat met systemisch werk te maken heeft, of het nu om familiepatronen, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken gaat, of om het ervaren van je horoscoop. Karin: “De werking van het Veld geeft zuivere informatie, die onze ratio ver te boven gaat, zelfs over zaken waarvan we vooraf het bestaan niet wisten. Mijn ervaring is dat situaties vaak hun oorsprong vinden in (onverwerkte) ervaringen in het verleden. Door helder te krijgen hoe (onbewust) gedrag en je eigen houding hierin een rol spelen (zo binnen, zo buiten) kun je dingen van binnenuit veranderen en kan de energie weer gaan stromen.”