Workshop 12 mei 2019

DE KNOPENAS:
VAN OUDE PATRONEN NAAR ZINGEVING.

Systemisch werken vanuit je geboortehoroscoop – in deze workshop onderzoeken we met behulp van opstellingen hoe je je verhoudt tot wat je Ziel in dit leven wil leren. 

Zielsbestemming
Ervaar je wel eens, dat ‘iets’ je een andere kant op beweegt dan je logischerwijs zou kiezen? Of dat je ongewild in situaties terechtkomt die ongemakkelijk maar ook uitdagend aanvoelen, en die tegelijkertijd een diepere betekenis lijken te hebben? Grote kans dat je Ziel dit in gang gezet heeft om je iets nieuws eigen te kunnen maken, en dat dit op het terrein van je Noordelijke Maansknoop ligt. Heb je het gevoel in oude patronen te blijven hangen en geeft dit geen voldoening meer? Dit kan een uitnodiging zijn om te onderzoeken hoe je een stap kan zetten om het proces van je Noordelijke Maansknoop te activeren, en hier beweging in te brengen.

Van oude patronen naar zingeving
De Knopenas in de horoscoop bestaat uit de Zuidelijke Maansknoop en de Noordelijke Maansknoop, die recht tegenover elkaar liggen en samen een polariteit vormen. De Zuidelijke Maansknoop staat symbool voor onze comfortzone en vertegenwoordigt gedrag waar we zó bekend mee zijn dat het een automatisme is geworden. Het gaat hier om diepgewortelde gewoonten vanuit onze jeugd en/of vorige levens, die zowel een talent als een barrière vormen. De Noordelijke Maansknoop staat voor nieuw en onontgonnen terrein, iets wat de Ziel zich eigen wil maken. Het is een uitdaging om dit op je te nemen, tegelijkertijd geeft het vaak veel voldoening (en energie) als je de sprong eenmaal waagt.

Persoonlijke thema’s
In deze workshop gebruiken we opstellingen als belangrijkste middel om jouw
Knopenas te verkennen en daarmee samenhangende persoonlijke thema’s een nieuwe ontwikkelingsimpuls te geven. De workshop is ervaringsgericht en beoogt oude, vaste en moeilijk te veranderen patronen te onderzoeken. Met de inzichten die je aan de hand van de opstelling opdoet kun je bewuste stappen gaan zetten, er in je leven beter of anders mee om leren gaan en er meer rust in vinden.

De combinatie van astrologie en systemisch werk
Astrologie is een bijzonder instrument om jezelf en anderen beter te leren kennen.
Het geeft inzicht in iemands temperament, behoeftes, potenties en ontwikkelingsmogelijkheden. Als kind nemen we de taak op ons om het familiesysteem in stand te houden en waar nodig in evenwicht te brengen. Opstellingen brengen op een ongelooflijk directe en heldere manier onderlinge verhoudingen in kaart en bieden mogelijkheden om verstrikkingen, onbalans of conflicten te herstellen.

Het werken met opstellingen vanuit de geboortehoroscoop blijkt een fascinerende manier te zijn om je eigen horoscoop te onderzoeken en meer zicht te krijgen op de verschillende behoeftes en intenties achter de planeetenergieën en punten die informatie geven over je spirituele pad. Je geboortehoroscoop is een krachtig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je gewoontes en steeds terugkerende thema’s en de invloed die dat heeft op je functioneren, manier van denken, voelen en handelen, op gezondheid en welzijn.

Voor wie?
De workshop is voor iedereen die (meer) zicht wil krijgen op gewoontepatronen
die in de weg zitten, en deze wil doorbreken om meer zingeving in het leven te ervaren. Astrologische voorkennis is geen voorwaarde voor deelname.

Door wie?
De workshop wordt geleid door Hans Planje en Karin van der Vaart.

Praktisch:
Datum: zondag 12 mei 2019 van 10.00 – 16.00 uur.

Locatie: Centrum Mens & Intuïtie, Stovestraat 25, 3811 KA Amersfoort.
De locatie ligt middenin het (winkel) centrum, op 15-20 minuten lopen van het station.
Voor degenen die tijdens lunch een broodje willen halen: veel winkels zijn open op zondag.

Deelname aan deze workshop kost € 95,-.

Annuleringsbeleid:
Bij afzegging tot 2 weken vóór de workshopdag heb je geen betalingsverplichting en krijg je eventueel vooruitbetaald deelnemersgeld terug. Hiervoor wordt € 15,- administratie-kosten in rekening gebracht. Bij afzegging tot 3 dagen vóór de workshopdag heb je een betalingsverplichting van de helft van het deelnemersgeld. Bij afzegging binnen 3 dagen ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Aanmelden kan bij:
Hans Planje                         info@hansplanje.nl                         053-4772532
of Karin van der Vaart          info@karinvandervaart.nl                06-47980503 

NB In het najaar starten we weer met een nieuwe cyclus horoscoopopstellingen waarin je direct en intensief met je eigen horoscoop aan het werk gaat. De cyclus bestaat uit 7 maandelijkse workshopdagen. Voor meer informatie klik op deze link.

Hans is astroloog, coach en opsteller. In zijn werk combineert hij astrologie met psychodrama, met coaching en met familieopstellingen, waarvan planeet- en horoscoopopstellingen zijn afgeleid. Hans: “Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.”

Karin is astroloog en coach. Daarnaast heeft ze al jarenlang een fascinatie voor alles wat met systemisch werk te maken heeft, of het nu om familiepatronen, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken gaat, of om het ervaren van je horoscoop. Karin: “De werking van het Veld geeft zuivere informatie, die onze ratio ver te boven gaat, zelfs over zaken waarvan we vooraf het bestaan niet wisten. Mijn ervaring is dat situaties vaak hun oorsprong vinden in (onverwerkte) ervaringen in het verleden. Door helder te krijgen hoe (onbewust) gedrag en je eigen houding hierin een rol spelen (zo binnen, zo buiten) kun je dingen van binnenuit veranderen en kan de energie weer gaan stromen.”