Workshop serie 2018-2019

SPIRITUELE ONTWIKKELING
met behulp van opstellingen vanuit je eigen geboortehoroscoop

Cyclus van 8 maandelijkse workshopdagen vanaf 16 september 2018.

Velen onder ons kennen het gevoel dat er als het ware ‘twee stemmen’ in ons zijn, die
van het Ego en die van onze Ziel. Deze zijn het overigens lang niet altijd met elkaar eens. Je kunt ook op twee manier naar een horoscoop kijken. Je geboortehoroscoop geeft een goed beeld van je karakter, maar ook hoe je jezelf soms in de weg kunt zitten. Daarnaast kun je in een horoscoop zien wat voor de ontwikkeling van je ziel belangrijk is, en welke hobbels er te nemen zijn om je zielsverlangen, passies en talenten tot uitdrukking te brengen en in de wereld te zetten. De focus in deze cyclus ligt op het onderzoeken en ervaren van de spirituele punten in de horoscoop (de Zwarte Lichten).

Het slijpen van je diamant

Er wordt momenteel veel geschreven over ‘de drang om onszelf te worden’, de behoefte aan authenticiteit, de leiding nemen over je eigen leven en je talenten tot uitdrukking brengen, het liefst op zo’n manier dat je daarmee ook nog een bijdrage levert aan de maatschappij. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je erachter waar de energie stroomt en wat de eerstvolgende stap is in je proces?

Deze cyclus geeft inzicht in jouw eigen spirituele proces, door ervaringen en opstellingen vanuit je geboortehoroscoop. Waar sta je op dit moment en hoe kun je je spirituele ontwikkeling aan de hand van de ervaringen in de opstellingen concreet maken en richting geven, om (meer) in lijn te leven met je zielsverlangen?

Werkwijze

Om inzicht te krijgen in het ontwikkelingsproces van alle deelnemers, beginnen we de eerste workshopdag met een astrologisch spel. De inzichten en ervaringen die tijdens
dit spel worden opgedaan nemen we mee naar de rest van de cyclus en zullen als referentiekader dienen bij de verdere workshopdagen.

Bij alle verdere workshopdagen ligt de focus op het ervaren van spirituele punten in de horoscoop aan de hand van opstellingen, en het onderzoeken van de uitwerkingen en mogelijkheden in de dagelijkse praktijk. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van Zwarte Maan-Priapus, Zwarte Zon-Diamant, Gelukspunt, Knopenas en de Draak en het Beest.

We geven er de voorkeur aan om flexibel met de dagen om te gaan en ons mede te laten leiden door wat er leeft binnen de groep en de energie die de workshopdagen met zich meebrengt.

Voor wie?

Deze horoscoopcyclus is voor iedereen die zichzelf spiritueel (verder) wil ontwikkelen, op een ervaringsgerichte en praktische manier met elkaar aan de slag wil gaan, en met een onbevangen houding wil onderzoeken wat er in de opstellingen (en groepsdynamiek) naar voren komt. Voor astrologen en astrologiestudenten een vernieuwende en verdiepende kijk op en verdieping van de astrologie. Voor geïnteresseerden een ervaringsgerichte kennismaking met astrologie en je geboortehoroscoop.

Door wie?

De cyclus wordt geleid door Hans Planje en Karin van der Vaart.

Praktisch:

De cyclus bestaat uit 8 maandelijkse workshopdagen tussen september 2018 en
april 2019. Alle workshops zijn op zondagen van 10:00 tot 16:00 uur.
Start: 16 september 2018. Vervolgdata: 14-10, 11-11 en 9-12-2018, 13-01, 10-02,
10-03 en 7-04-2019. Reservedatum: 12-05-2019.

Locatie: Centrum Mens & Intuitie, Stovestraat 25, 3811 KA Amersfoort.
Website: www.mensenintuitie.nl
Het centrum ligt op 15 minuten lopen van het station.
Op de contactpagina staat hoe je moet lopen.

Deelnemersprijs is € 695,-.
Bij aanmelding vóór 1 juli 2018 krijg je € 120,- korting.
Betaling in termijnen is mogelijk.*

Tijdens de cyclus krijg je toegang tot een besloten forum, waar je achtergrondinformatie krijgt over astrologie en het werken met opstellingen en de gebruikte technieken en werkvormen. Het is tevens een platform voor leren, oefenen, uitwisselen en je eigen waarnemingen, ervaringen en bevindingen delen of vragen stellen. De toegangscode en uitleg krijg je begin september.

Annuleringsbeleid:
Voor een gemiste workshopdag kunnen wij geen restitutie of compensatie geven.
Bij afzegging tot 2 weken vóór de eerste workshopdag heb je geen betalingsverplichting en krijg je eventueel vooruitbetaald deelnemersgeld terug. Hiervoor wordt € 15,- administratiekosten in rekening gebracht. Bij afzegging tot 3 dagen vóór de eerste workshopdag heb je een betalingsverplichting van de helft van het deelnemersgeld.
Bij afzegging binnen 3 dagen ben je het volledige deelnemersgeld verschuldigd.

Aanmelden kan bij:
Hans Planje                         info@hansplanje.nl                         053-4772532
of Karin van der Vaart          info@karinvandervaart.nl                06-47980503 

Hans is astroloog, coach en opsteller. In zijn werk combineert hij astrologie met psychodrama, met coaching en met familieopstellingen, waarvan planeet- en horoscoopopstellingen zijn afgeleid. Hans: “Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.”

Karin is astroloog en coach. Daarnaast heeft ze al jarenlang een fascinatie voor alles wat met systemisch werk te maken heeft, of het nu om familiepatronen, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken gaat, of om het ervaren van je horoscoop. Karin: “De werking van het Veld geeft zuivere informatie, die onze ratio ver te boven gaat, zelfs over zaken waarvan we vooraf het bestaan niet wisten. Mijn ervaring is dat situaties vaak hun oorsprong vinden in (onverwerkte) ervaringen in het verleden. Door helder te krijgen hoe (onbewust) gedrag en je eigen houding hierin een rol spelen (zo binnen, zo buiten) kun je dingen van binnenuit veranderen en kan de energie weer gaan stromen.”