Workshop serie 2019-2020

HOROSCOOPOPSTELLINGEN:
persoonlijke en spirituele ontwikkeling vanuit je eigen geboortehoroscoop.

Cyclus van 8 maandelijkse workshopdagen vanaf 22 september 2019
.

Velen onder ons kennen het gevoel dat er als het ware twee ‘stemmen’ in ons zijn, die
van het Ego en die van onze Ziel. Deze zijn het overigens lang niet altijd met elkaar eens. Je kunt ook op twee manieren naar een horoscoop kijken. Je geboortehoroscoop geeft een goed beeld van je karakter, maar laat ook zien wat voor de ontwikkeling van je ziel belangrijk is, en welke hobbels er te nemen zijn om je zielsverlangen, passies en talenten tot uitdrukking te brengen en in de wereld te zetten. De focus in deze cyclus ligt op het onderzoeken en ervaren van zowel persoonlijke als spirituele punten in de horoscoop.

Het slijpen van je diamant

We horen tegenwoordig veel over de noodzaak om ‘onszelf te worden’, de behoefte aan authenticiteit, de leiding nemen over je eigen leven en je talenten tot uitdrukking brengen, het liefst op zo’n manier dat je daarmee ook nog een bijdrage levert aan de maatschappij. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je erachter waar energie stroomt en wat de eerstvolgende stap is in je proces?

Deze cyclus geeft inzicht in jouw persoonlijke ontwikkeling en spirituele proces, door ervaringen en opstellingen vanuit je geboortehoroscoop. Waar sta je op dit moment en hoe kun je je spirituele ontwikkeling aan de hand van de ervaringen in de opstellingen concreet maken en richting geven, om (meer) in lijn te leven met je zielsverlangen?

De combinatie van astrologie en systemisch werk

Astrologie is een bijzonder instrument om jezelf en anderen beter te leren kennen. Het geeft – ook met minimale kennis van astrologie – al snel inzicht in iemands temperament, behoeftes, potenties en ontwikkelingsmogelijkheden. Als kind nemen we de taak op ons om het familiesysteem in stand te houden en waar nodig in evenwicht te brengen. Opstel-lingen brengen op een ongelooflijk directe en heldere manier onderlinge verhoudingen in kaart en bieden mogelijkheden om verstrikkingen, onbalans of conflicten te herstellen.

Het werken met opstellingen vanuit de geboortehoroscoop blijkt een fascinerende manier te zijn om je eigen horoscoop te onderzoeken en meer zicht te krijgen op de verschillende behoeftes en intenties achter de planeetenergieën en veel punten die informatie geven over je spirituele pad. Je geboortehoroscoop is een krachtig hulpmiddel om inzicht te krijgen in je gewoontes en steeds terugkerende thema’s en de invloed die dat heeft op je functioneren, manier van denken, voelen en handelen, op gezondheid en welzijn.

Werkwijze

In deze cyclus werken we met persoonlijke vragen en thema’s, maar ook collectieve en actuele thema’s kunnen soms langskomen. De geboortehoroscoop dient hierbij als landkaart: het laat de mogelijkheden van de persoonlijkheid zien, geeft onze spirituele ontwikkelingsweg aan en toont welke routes er zijn om ergens te komen.

Bij alle workshopdagen ligt de focus op het onderzoeken en ervaren van de kracht en potentie van je eigen geboortehoroscoop aan de hand van opstellingen, waarbij we zowel persoonlijke als spirituele punten onder de loep zullen nemen. Ook onderzoeken we hoe dit zich vertaalt naar de dagelijkse praktijk.

Afhankelijk van de vraagstelling, het eventuele thema van de workshopdag en/of de samenstelling van de horoscoop van degene die opstelt, zal een combinatie van Zon, Maan en planeten al dan niet in samenhang met spirituele punten (Zwarte Maan, Priapus, Zwarte Zon, Diamant, Knopenas, de Draak en het Beest, Gelukspunt) worden opgesteld.

We geven er de voorkeur aan om flexibel met de dagen om te gaan en ons mede te laten leiden door wat er leeft binnen de groep en de energie die de workshopdagen met zich meebrengt.

Voor wie?

Deze cyclus is voor iedereen die zich op het persoonlijke en spirituele pad (verder) wil ontwikkelen, op een ervaringsgerichte en praktische manier met elkaar aan de slag
wil gaan, en met een onbevangen houding wil onderzoeken wat er in de opstellingen
(en groepsdynamiek) naar voren komt. Voor astrologen en astrologiestudenten een vernieuwende kijk op en verdieping van de astrologie door de ervaringen die in de opstellingen wordt opgedaan. Voor geïnteresseerden een ervaringsgerichte kennismaking met astrologie en je geboortehoroscoop.

Door wie?

De cyclus wordt geleid door Hans Planje en Karin van der Vaart.

Praktisch:

De cyclus bestaat uit 8 maandelijkse workshopdagen tussen september 2019 en
april 2020. Alle workshops zijn op zondagen van 10:00 tot 16:00 uur.
Start: 22 september 2019. Vervolgdata: 20-10, 17-11 en 15-12-2019, 12-01, 09-02,
08-03 en 05-04-2020. Reservedatum: 10-05-2020.

Locatie: Centrum Mens & Intuïtie, Stovestraat 25, 3811 KA Amersfoort.
De locatie ligt middenin het (winkel) centrum, op 15-20 minuten lopen van het station.
Voor degenen die tijdens lunch een broodje willen halen: veel winkels zijn open op zondag.

Deelnemersprijs is € 695,-.
Bij aanmelding en aanbetaling € 350 vóór 15 juni 2019 krijg je € 100,- korting.
Het restant dient uiterlijk 31 oktober 2019 te worden overgemaakt.
Betaling in termijnen is mogelijk (in overleg).*

Tijdens de cyclus krijg je toegang tot een besloten forum, waar je achtergrondinformatie krijgt over astrologie en het werken met opstellingen en de gebruikte technieken en werkvormen. Het is tevens een platform voor leren, oefenen, uitwisselen en je eigen waarnemingen, ervaringen en bevindingen delen of vragen stellen. De toegangscode
en uitleg krijg je begin september.

Annuleringsbeleid:
Voor een gemiste workshopdag kunnen wij geen restitutie of compensatie geven.
Bij afzegging tot 2 weken vóór de eerste workshopdag heb je geen betalingsverplichting en krijg je eventueel vooruitbetaald deelnemersgeld terug. Hiervoor wordt € 15,- administratiekosten in rekening gebracht. Bij afzegging tot 3 dagen vóór de eerste workshopdag heb je een betalingsverplichting van de helft van het deelnemersgeld.
Bij afzegging binnen 3 dagen ben je het volledige deelnemersgeld verschuldigd.

Aanmelden kan bij:
Hans Planje                         info@hansplanje.nl                         053-4772532
of Karin van der Vaart          info@karinvandervaart.nl                06-47980503 

Hans is astroloog, coach en opsteller. In zijn werk combineert hij astrologie met psychodrama, met coaching en met familieopstellingen, waarvan planeet- en horoscoopopstellingen zijn afgeleid. Hans: “Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.”

Karin is astroloog en coach. Daarnaast heeft ze al jarenlang een fascinatie voor alles wat met systemisch werk te maken heeft, of het nu om familiepatronen, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken gaat, of om het ervaren van je horoscoop. Karin: “De werking van het Veld geeft zuivere informatie, die onze ratio ver te boven gaat, zelfs over zaken waarvan we vooraf het bestaan niet wisten. Mijn ervaring is dat situaties vaak hun oorsprong vinden in (onverwerkte) ervaringen in het verleden. Door helder te krijgen hoe (onbewust) gedrag en je eigen houding hierin een rol spelen (zo binnen, zo buiten) kun je dingen van binnenuit veranderen en kan de energie weer gaan stromen.”