ELLE – Astrologie is Hot

Astrologie-fan? Doe een workshop horoscoop-opstellingen.

Astroloog en spiritueel coach Karin van der Vaart biedt speciaal voor ELLE een introductieworkshop aan over astrologie: horoscoop-opstellingen.

image

DOOR FENNA BEEREN10/01/2020

Je kunt er niet omheen, astrologie is hot. En natuurlijk is het grappig om elke ochtend je daghoroscoop hier op op ELLE.nl te checken (en die van je vrienden en collega’s) maar het maakt ook nieuwsgierig naar meer, toch?

Astrologie is ingewikkelde materie, en om een horoscoop goed te kunnen doorgronden moet je ontzettend veel meer begrijpen dan alleen je sterrenbeeld. Maar om nu meteen een jarenlange studie astrologie te beginnen?

Horoscoop-opstellingen

Gelukkig zijn er ook kortere workshops waarmee je een groot inzicht in je horoscoop en daarmee in jezelf krijgt. Want dat wil je, jezelf en omgeving goed begrijpen zodat je beter weet waarom dingen soms lopen zoals ze lopen. En zodat het leven niet voelt alsof alles zomaar uit de lucht komt vallen. Zo is de introductieworkshop ‘de vier elementen’ bij Karin van der Vaart en Hans Planje een heel goede manier om meer inzicht te krijgen. En dat is totaal anders dan je wellicht verwacht.

Je gaat daarin op zoek naar – inderdaad – de vier elementen, dus water, lucht, aarde en vuur. De eigenschappen van die elementen kun je herkennen in jezelf en dus ook in anderen.

Maar hoe kom je erachter welke element bij jou meer aanwezig is? Of juist meer aandacht nodig heeft? En wat betekent dat dan? Karin en Hans leren je dat in zogenaamde opstellingen. Je vraagt aan andere deelnemers of zij ieder de rol van een element op zich willen nemen en dan kun jij zien hoe de verhoudingen liggen in jouw leven. Iedereen komt dus aan bod. Maar niet alleen als jij aan de beurt bent, vooral ook door een keer een element voor iemand anders te onderzoeken kom je erachter wat dat met jou te maken heeft. 

Editor in chief Edine Russel testte zelf deze horoscoopopstellingen-workshop en is heel enthousiast: ‘Tijdens de workshop wordt steeds uitgelegd wat de connectie is met jouw persoonlijke horoscoop. En omdat het zo’n andere manier is om naar je situatie te kijken, blijven er in de periode na de opstelling meer inzichten ontstaan. Kleine aha-momenten, en herkenning in situaties.

Karin en Hans weten werkelijk alles over astrologie en maken het heel persoonlijk. Voor de workshop begint is jouw horoscoop al gemaakt en daar krijg je ook tekst en uitleg bij. Echt een aanrader.’

Introductiecursus ‘De vier elementen’

Om je onder te dompelen in de wereld van astrologie, biedt Karin een introductieworkshop aan genaamd ‘De vier elementen’. In deze introductieworkshop maak je kennis met astrologie op basis van opstellingen en je persoonlijke geboortehoroscoop.

De workshop duurt één dag en er zijn twee data beschikbaar: zondag 19 januari en zondag 16 februari. De kosten daarvan zijn € 75. Voor meer informatie ga je naar de website van Karin van der Vaart. Aanmelden kan via info@karinvandervaart.nl

Naar het artikel op ELLE.nl

Dit was ELLE’s ervaring

Zoals je in ELLE’s eigen jaarhoroscoop hebt kunnen lezen, wordt 2020 een roerig jaar. ELLE-redacteuren wilden weten wat hun te wachten staat en gingen te rade bij verschillende toekomstvoorspellers. 

Creative director Esther Coppoolse liet haar horoscoop duiden door astroloog en spiritueel coach Karin van der Vaart