Relaties in een nieuwe tijd

HOROSCOOPOPSTELLINGEN
systemisch werken met opstellingen vanuit je eigen geboortehoroscoop

Cyclus van 8 maandelijkse workshopdagen vanaf 14 februari 2021
waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat, dit jaar met focus op het thema “relaties”.

Relaties in een nieuwe tijd

De maatschappij is aan het veranderen. Oude waarden brokkelen af, nieuwe zijn nog nauwelijks zichtbaar. Sinds maart lijkt alles ineens alleen nog maar over corona te gaan en worden we geconfronteerd met angst, onzekerheid, boosheid, frustraties, verdriet, het inperken van vrijheden, en maatregelen en restricties die niet alleen grote invloed hebben op ons eigen leven, maar ook op onze relaties. Afstand houden, fysiek contact, uitgaan, de invulling van je werk, het omgaan met collega’s en vrienden, familie bezoeken, reizen, bijna alles wat we doen wordt in een nieuw jasje gegoten.

We zijn op zoek naar nieuwe omgangsvormen en door alles wat er gaande is – en de verdeeldheid in de maatschappij hoe hiermee om te gaan – staan ook relaties ineens onder druk. Het kan pijnlijk en frustrerend zijn om te merken dat er door de situatie spanningen ontstaan met mensen in je omgeving. Tegelijkertijd biedt de situatie ook mogelijkheden om onze relaties meer in lijn te brengen met wie we diep van binnen zijn, onze eigen ’tribe’ te vinden en duidelijk te krijgen waar we (echt) waarde aan hechten in het leven. In deze cyclus onderzoeken we hoe we de uitdagingen van deze nieuwe tijd het hoofd kunnen bieden en hoe we de crisis ook als kans kunnen zien om meer in onze eigen kracht te gaan staan, onze creativiteit aan te boren en onszelf te ontwikkelen.

2020 – belangrijk transitiejaar

Astrologen zien 2020 als een belangrijk transitiejaar, waarin drie grote planetaire cycli tot een einde komen – en daarmee ook een nieuw begin inluiden – waarbij Jupiter, Saturnus en Pluto alle drie rond dezelfde graden in Steenbok staan. Astrologisch gezien is dat bijzonder, want de vorige keer dat ze alle drie tegelijkertijd in dit teken stonden was in 1285. Ook wordt er in 2020 een cyclus van grofweg 200 en zelfs 800 jaar afgesloten.

Dit maakt dat 2020 wordt gezien als hét jaar waarin ‘alles anders wordt’. Een jaar van diepgaande transformaties, waarin onze sociaal-maatschappelijke, economische, politieke en financiële fundamenten onder druk komen te staan. Een belangrijk transitiejaar temidden van diverse grote bewegingen, waarop we over een aantal decennia terug zullen kijken als een soort markering tussen ‘de periode ervoor’ en ‘de periode erna’.

Je zou het kunnen zien als de ruimte ‘in between two worlds’. Een soort niemandsland, waarin we niet meer terug kunnen (of zouden moeten willen) naar het oude en het nieuwe nog niet bekend is. Onontgonnen terrein dus waar we met zijn allen – en temidden van veel chaos en onzekerheid – vorm aan zullen moeten geven. De nieuwe structuren die zich nu aan het ontwikkelen zijn zou je kunnen zien als opmaat naar een nieuwe maatschappij of belangrijke stap op weg naar het Watermantijdperk. De wereld krijgt hiermee te maken, maar ook op het persoonlijke vlak kan veel veranderen, wat aangegeven wordt door het deel van je horoscoop waar deze samenstand van Jupiter, Saturnus en Pluto plaatsvindt.

Authenticiteit & Persoonlijk Leiderschap

Je horoscoop is een efficiënt en krachtig instrument om zicht te krijgen op gewoontes, terugkerende thema’s en de invloed die dat op je leven heeft. Het geeft een goed beeld van je karakter, laat zien wat voor de ontwikkeling van je ziel belangrijk is, wat er nodig is om je verlangens, passies en talenten tot uitdrukking te brengen en of er energieën zijn die onderdrukt worden of weinig aan bod komen in je leven.

Opstellingen laten zien hoe je hier invulling aan geeft en hoe jouw horoscoop zich naar je dagelijks leven vertaalt. Steeds meer geluiden onderstrepen hoe belangrijk het is om ‘jezelf te worden’, authentiek in het leven te staan en zelf de leiding te nemen. Maar hoe je dat? En hoe kom je erachter waar energie stroomt (en waar niet) en wat je eerstvolgende stap is in je proces? Authentiek in het leven staan betekent ook relaties op je eigen waarden en normen afstemmen en dat begint met helderheid over de relatie met jezelf.

Wat kun je verwachten?

De focus ligt op het onderzoeken en erváren van je horoscoop met behulp van opstellingen. Opstellingen geven inzicht in actuele thema’s en het proces waar je op dit moment in zit. Je gaat op een directe en intensieve manier met je horoscoop en een persoonlijke vraag of thema aan de slag. Met de inzichten die je opdoet, kun je bewuste stappen zetten om anders met situaties om te gaan. Waar sta je op dit moment, hoe kun je je ervaringen vertalen naar de dagelijkse praktijk en je leven (meer) in lijn brengen met wie je bent en waar je naartoe wil?

Werkwijze

Afhankelijk van de ingebrachte vraag, het eventuele thema van een workshopdag en de samenstelling van de horoscoop van degene die opstelt, kunnen combinaties van planeten en andere elementen uit je horoscoop als delen van jezelf worden opgesteld om zicht te krijgen wat er op diepere lagen speelt. We werken met persoonlijke vragen en thema’s van deelnemers, maar er kunnen ook collectieve en actuele thema’s langskomen, bijvoorbeeld het werken met energieën van de dag zelf. We geven er de voorkeur aan om flexibel met de invulling van de dagen om te gaan, zodat we rekening kunnen houden met dat wat er leeft binnen de groep en zich op de dag zelf aandient.

Voor wie is deze cyclus?

Deze cyclus is voor iedereen die zich op het persoonlijke of spirituele pad (verder) wil ontwikkelen, op een ervarings-gerichte en praktische manier aan de slag wil en met een open houding wil onderzoeken wat er in de opstellingen en groepsdynamiek naar voren komt. Je hoeft geen ervaring met opstellingen of astrologische voorkennis te hebben om mee te kunnen doen. Voor astrologen en astrologiestudenten een vernieuwende kijk op en verdieping van de astrologie door de ervaringen die in de opstellingen wordt opgedaan. Voor wie (nog) niet zoveel van astrologie afweet een ervaringsgerichte kennismaking met astrologie, je eigen horoscoop en een effectieve manier om jezelf te ontwikkelen. 

Data en locatie

De cyclus bestaat uit 8 maandelijkse workshopdagen in 2021. Alle workshops zijn op zondagen van 10:00 tot 16:00 uur. Startdatum: 14 februari 2021. Vervolgdata: 14-03, 11-04, 09-05, 06-06 en onder voorbehoud 12-09, 10-10 en 14-11-2021.

Locatie: Heart House, Huizerweg 54, Bussum.
De locatie ligt op 15-20 minuten lopen vanaf station Bussum Zuid (of 1 minuut vanaf bushalte Oosteinde: dit is 3 haltes met bus 107). Als je met de auto komt: de locatie ligt vlakbij de A1 en op zondagen kun je gratis parkeren.

Deelnameprijs

Voor deelname aan deze cyclus betaal je € 895,-. Wij vragen een aanbetaling van € 450 vóór aanvang van de eerste workshopdag. Als je deze aanbetaling voor 1 januari 2021 overmaakt, ontvang je een vroegboekkorting van € 100,-. Het restant betaal je dan uiterlijk 31 maart 2021. Betaling in termijnen is in overleg mogelijk.

Ondersteuning

Tijdens de cyclus krijg je toegang tot een besloten forum, waar je achtergrondinformatie krijgt over astrologie en de thema’s waar we mee werken. Daarnaast is het forum er vooral om vragen te stellen, van elkaar te leren, informatie uit te wisselen en ervaringen te delen.

Aanmelden

Om je aan te melden, stuur je geboortegegevens (datum, plaats en tijd) naar info@karinvandervaart.nl onder vermelding van deze cyclus en zet ook je NAW-gegevens er meteen even bij (ik ben als ondernemer verplicht om je adresgegevens op de factuur te vermelden). Ook hoor ik graag of je gebruik wil maken van de vroegboekkorting (zie hierboven).

Wil je eerst kennismaken?

Kom dan naar onze introductieworkshop op zondag 17 januari. In deze workshop kun je kennismaken met astrologie, je eigen geboortehoroscoop en het werken met opstellingen. Klik hier voor meer informatie of stuur een mail naar info@karinvandervaart.nl om je aan te melden.

Wie zijn wij?

Alle workshopdagen worden geleid door Hans Planje en Karin van der Vaart.

Hans is astroloog, coach en opsteller. In zijn werk combineert hij astrologie met psychodrama, met coaching en met familieopstellingen, waarvan planeet- en horoscoopopstellingen zijn afgeleid. Hans: “Ik vind astrologie een prachtig instrument als gids door het leven. Mijn passie is om astrologie zo concreet, levendig, ervaarbaar en praktisch bruikbaar als mogelijk te maken.”

Karin is astroloog en spiritueel coach. Daarnaast heeft ze een fascinatie voor alles wat met systemisch werk te maken heeft, of het nu om familiepatronen, organisatorische en maatschappelijke vraagstukken gaat, of om het ervaren van je horoscoop. Karin: “De werking van het Veld geeft zuivere informatie, die onze ratio ver te boven gaat, zelfs over zaken waarvan we vooraf het bestaan niet wisten. Mijn ervaring is dat situaties vaak hun oorsprong vinden in (onverwerkte) ervaringen in het verleden. Door helder te krijgen hoe (onbewust) gedrag en je eigen houding hierin een rol spelen (zo binnen, zo buiten) kun je dingen van binnenuit veranderen en kan de energie weer gaan stromen.”

Contact gegevens:
Hans Planje                         info@hansplanje.nl                         053-4772532
Karin van der Vaart              info@karinvandervaart.nl                06-47980503

Neem gerust contact op als je vragen hebt of meer wilt weten.

____________________________________________________________________________

Wil je meer weten over astrologie of opstellingen? 

Wat zijn opstellingen
Wat kun je met opstellingen?
Individueel astrologisch consult
Artikelen over astrologie