Wat kun je met opstellingen?

Soms zijn er dingen in je leven waar je tegenaan loopt. Dit kan iets zijn wat in je familie speelt, maar het kan ook iets op het gebied van relaties zijn of iets wat op je werk speelt. Misschien is er iets wat je lastig vindt om mee om te gaan. Een thema dat als een rode draad door je leven loopt en steeds in een ander jasje terugkomt. Of je zit in een situatie waarvan je niet goed weet hoe je het moet aanpakken.

Een opstelling geeft vaak nieuwe inzichten en kan dingen aan het licht brengen waar je je (nog) niet bewust van was. Als je ergens steeds tegenaan loopt, en niet weet hoe je het kan veranderen, is dat vaak ook ergens een oplossing voor. Daarom is het soms moeilijk om zo’n patroon (zelf) te doorbreken. Je wilt dat het anders gaat en tegelijkertijd probeer je het onbewust in stand te houden.

Hoe werkt dit door in jouw leven?
Binnen een systeem gelden bepaalde regels en als daar vanaf geweken wordt, kunnen dingen uit balans raken. Het kan zijn dat de energie tussen bepaalde familieleden of planeten (delen in jezelf) niet lekker stroomt, dat er iets gebeurd is waar niet over gepraat wordt, dat ‘iedereen’ wat anders wil in bepaalde situaties en dit een innerlijke strijd in je oproept, of dat iets van buiten het systeem een rol speelt zonder dat je je hier bewust van bent. Dit kan doorwerken in jouw leven en hoe jij met situaties en met anderen omgaat.

Hoe laat je je energie weer stromen?
Voor het goed functioneren van een systeem is het belangrijk dat iedereen een rol heeft, met anderen in verbinding staat en erbij hoort. Op die manier kan de energie stromen en zijn dingen met elkaar in balans. Dit geldt ook voor de verschillende delen in jezelf, die vertegenwoordigd worden door de planeten in je horoscoop. Een opstelling laat zien waar energie stroomt en waar spanning zit. Het geeft inzicht in wat er speelt én hoe je een stap in de ‘goede’ richting kan zetten om de balans te herstellen. Het laat zien wat er van binnen in je omgaat, en door de inzichten die je opdoet, krijg je gereedschap aangereikt om dat waar je tegenaan loopt in beweging te brengen en meer jezelf te kunnen zijn.

Nieuwsgierig geworden en wil je dit zelf een keer ervaren?
Kom dan naar een van de introductieworkshops waarin je kan kennismaken met astrologie en het werken met opstellingen vanuit je horoscoop. Je hoeft niet iets in te brengen, of ergens ‘last’ van te hebben. We gaan de vier elementen vuur, aarde, lucht en water op een toegankelijke manier verkennen en aan de hand van opstellingen bekijken hoe dit zich in jouw leven laat zien. Via deze link kun je er meer over lezen.


Meer informatie over opstellingen en astrologie:
Wat zijn opstellingen?
Individueel astrologisch consult

Horoscoopopstellingen: combinatie astrologie en systemisch werk
Persoonlijke ontwikkeling met behulp van opstellingen: relaties in een nieuwe tijd

Artikelen over astrologie:
Zo ziet een horoscoop er dus écht uit
De vier elementen (vuur, aarde, lucht en water)
Wat als jouw elementen niet met elkaar in balans zijn

Hoe je reageert in stressvolle situaties