Spiritualiteit en zingeving

Een horoscoop geeft niet alleen informatie over je persoonlijkheid, maar laat ook zien wat voor de ontwikkeling van je ziel belangrijk is. Voor je persoonlijkheid kan het een uitdaging zijn om hier vorm aan te geven, vaak staat het haaks op waar je je comfortabel bij voelt of wat je gewend bent. Dit laat zich vaak vertalen als een innerlijke strijd: je voelt een innerlijke drang om een bepaalde richting in te slaan en tegelijkertijd voel je weerstand om die stap te zetten en een sprong in het diepe te nemen. Het is onbekend terrein en dat voelt vaak als een enorme uitdaging. Het lijkt makkelijker om alles bij het oude te laten en in je comfort zone te blijven, maar naarmate je ouder wordt voel je je daar vaak steeds minder prettig bij en begint er diep van binnen iets te knagen.

Ook heeft iedereen de wereld iets te brengen, een unieke kwaliteit die je van nature in huis hebt, maar die meestal al vroeg in je leven op de achtergrond is beland (afgewezen wordt) en zich in de loop van je leven weer herinnerd wil worden. Deze kwaliteit wil gezien en in de wereld gezet worden. Dit laat zich vaak vertalen als ‘iets’ waar je gefascineerd door bent, waar je hart sneller van gaat kloppen, enthousiast van wordt en energie van krijgt. Diep van binnen geeft dit je het gevoel dat je leven betekenis heeft, zinvol is, iets toevoegt.

Maar het is ook een diepgaand innerlijk proces om hier vorm aan te geven. Het gaat om een unieke kwaliteit, dus er zijn geen voorbeelden van die je op weg kunnen helpen. Het is een proces waarbij je vanuit de diepte van je innerlijk weten de gebaande paden moet verlaten om je eigen weg te volgen en daar is moed voor nodig. Je horoscoop geeft zicht op dit proces en kan je helpen om keuzes te maken die je leven zin en betekenis geven.