De horoscoop als instrument

Wat is een horoscoop?

Een horoscoop is een grafische weergave van de stand van de planeten op een bepaald moment in de tijd, gezien vanuit een bepaalde plaats. Astrologie is een symbolentaal en gaat uit van ‘zo boven, zo beneden’ en ‘zo binnen, zo buiten’. Niet in de zin van oorzaak en gevolg, maar met het idee dat alles met elkaar samenhangt en situaties in je dagelijks leven reflecteren wat er innerlijk bij je speelt.

Zie eventueel het artikel “Zo ziet een horoscoop er dus écht uit” dat ik in samenwerking met Cosmopolitan heb geschreven voor hun nieuwe rubriek Stars for Days (19/03/2019).
Hier staat ook wat tekst en uitleg bij, zodat je een beeld krijgt waar je naar kijkt.

De horoscoop als instrument 

Een horoscoopduiding is geen doel op zich. Het is een middel. Je horoscoop is een blauwdruk van wie je bent en hoe je in elkaar zit. Daarmee een efficiënt instrument voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Het helpt je om inzicht te krijgen in je gedrag en wat ervoor nodig is om (meer) jezelf te kunnen zijn en in je kracht te staan. Iedereen in de wereld is uniek, net zoals iedere horoscoop uniek is, en dat vraagt om het ontwikkelen en omarmen van authenticiteit. Astrologie is een symbolentaal. Het gaat om archetypische inhouden die in de basis neutraal zijn. Alle tekens van de dierenriem, planeten en huizen hebben zowel positieve eigenschappen als valkuilen en uitdagingen. Het is aan jou hoe je hier invulling aan geeft. Dit betekent ook dat er keuze is hoe je ergens mee om wilt gaan.

Je horoscoop is een fantastisch instrument om meteen naar de kern en diepere lagen in jezelf te gaan. Het laat zien hoe alles met elkaar samenhangt, wat je drijfveren zijn en wat belangrijke thema’s in je leven zijn. Het is aan jou hoe je hier invulling aan geeft en welke keuzes je maakt. In die zin is een consult ook geen eenrichtingsverkeer. Het vraagt (van jou) de bereidheid om naar jezelf te kijken en stappen te zetten om dingen anders aan te pakken als iets je in de weg staat. Ik ben bekend met de symboliek van de archetypes en weet wat de bijbehorende talenten en schaduwkanten zijn. Ik spreek de taal en ken de dynamieken. Jij weet wat er in je leven speelt, hoe je je daarbij voelt en of er dingen zijn die je in de weg zitten of die je graag anders zou zien. Door hier samen over in gesprek te gaan kun je nieuwe inzichten opdoen, situaties vanuit een ander perspectief bekijken en krijg je concrete aanwijzingen en tips om jezelf te kunnen ontwikkelen.

Werkwijze

Het is mijn ervaring dat je karakter en je spirituele behoeftes met elkaar samenhangen (beide duidingen elkaar beïnvloeden en in die zin niet los van elkaar te zien zijn), en dat het van toegevoegde waarde is om ook meteen zicht te hebben op de thema’s die op dit moment actueel zijn en een belangrijke rol in je leven spelen. Je vraagt immers niet voor niets op een bepaald moment een consult aan. Iedereen die bij mij voor het eerst komt, begint daarom met een zogenaamd starterspakket van 3 consulten, waarin we alle drie facetten belichten. Zo ontstaat er een goed beeld van wie je bent, wat je drijfveren zijn (hoe je in elkaar zit), en wat er op dit moment in je leven om aandacht en ontwikkeling vraagt. En kun je meteen concrete stappen zetten om (meer) in je eigen kracht te gaan staan.

Aansluitend kunnen er naar behoefte vervolggesprekken plaatsvinden, als ondersteuning van je proces, of bijvoorbeeld om een stok achter de deur te hebben en jezelf scherp te houden in dat wat je wil veranderen of bereiken. Processen gaan vaak stap voor stap en met vallen en opstaan en dan kan het fijn zijn om hierover contact te houden.

Ook bied ik tarot consulten aan, die hierop een mooie aanvulling kunnen zijn omdat ze onbewuste houdingen en processen in jezelf in kaart brengen (bijvoorbeeld als je merkt dat er iets is dat je tegenhoudt om een bepaalde stap te zetten). Deze (tarot) consulten zijn ook ‘los’ te boeken, bijvoorbeeld als je zicht wilt op een bepaalde situatie, een relatie (in brede zin) of iets anders wat er in je leven speelt. Via deze link kun je hier meer over lezen.

Bel of mail gerust als er vragen zijn of als je meer wilt weten.